trešdiena, 2012. gada 11. aprīlis

Augstas kvalitātes skaņas barjera




Pētījumos Augsto Tehnoloģiju skolā, Glivcē, Polijā tika noskaidroti Soundblock gabionu augstie skaņas necaurlaidības un absorbcijas rādītāji

2011. gadā, Akustikas laboratorijā, Būvniecības fakultātē, Augsto Tehnoloģiju skolā, Glivcē pētnieki pētīja Soundblockas skaņas barjeras, kas veidotas no gabioniem.
Ārējie gabiona nodalījumi tika piepildīti ar trīs dažādiem pildījumiem:
·         Bazalta masu
·         Sarkano smilšakmeni
·         Dolomīta-kaļķakmens masu
Iekšējais nodalījums visos gadījumos bija pildīts ar smiltīm.

Studijas laboratorijas apstākļos pierādīja, ka barjerām piemīt lieliski parametri. Gabioniem tika piešķirta skaņas pārvades pretestības klase B3, kas nozīmē to, ka skaņa ejot caur gabionu tiek samazināta par 45dB.Bet skaņas absorbcijas klase tika norādīta kā A1 un A2, atkarībā no pildījuma veida.

Lai arī Soundblock gabioniem ir lieliskas skaņas absorbcijas un pārvades klases tie izskatās lieliski jebkurā dārza vai ēkas dizainā, jo to pildījumu var veidot ļoti dažādos veidos, izmantojot gan dabiskos, gan dažādus mākslīgos materiālus.

Soundblock ir patentēta skaņas izturīga barjera, ko ražo kompānija Betafence. Soundblock tiek izmantots gan lielos industriālos projektos, gan privātmājās. Pateicoties to inovatīvajai izstrādes tehnoloģijai Soundblock Gabioni aiztur daudz vairāk skaņas kā parastie gabioni. Soundblock Gabioni ir veidoti no metinātas tērauda stieples žoga sietiem, kas savienoti ar cinka-alumīnija pārklājumu un savā starpā savienoti arī metāla spirāļu palīdzību.

Vairāk informācijas par Soundblock skaņas barjerām un dažādām citādām gabionu konstrukcijām atrodama: 
http://betafence-zogi.lv/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru